Telefoonnummer

06-57180691

Email

info@nextlevelbeauty.nl

Openings tijden

Ma & Di 9:15 - 13:30 | Do 9:15 - 19:00

Veel vrouwen hebben last van onderbuikpijnen tijdens hun menstruatie. Die onderbuikpijnen komen vanuit de baarmoederspieren die samentrekken om de oude slijmhuid af te stoten. Naast onderbuikpijnen kunnen vrouwen last hebben van andere vervelende klachten. 

Het premenstrueel syndroom (PMS) is een groep klachten die voor de menstruatie optreden. Enkele symptomen van PMS zijn hoofdpijn, buikpijn, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen. De hormoonverschuivingen voorafgaand de menstruatie is hier de oorzaak van. Magnesium zorgt ervoor dat zenuwen tot rust komen en kan de symptomen verminderen. Magnesium is tevens ook een bestandsdeel van het gelukshormoon serotonine en kan er voor zorgen dat men zich minder depressief of agressief voelt. 

Bij menstruatie kan magnesium op de buik en pijnlijke plekken zoals soms de onderrug worden ingewreven en minimaal 20 minuten laten intrekken. Leg er een warm compres of kruik tegen aan en na een korte tijd zal de pijn verminderen. 

Vanuit de natuurgeneeskunde kan een voetenbad helpen tegen menstruatieklachten. Het voetbad in combinatie met magnesium ontspant de spieren, versterkt het immuunsysteem, verhoogt het welzijn en verzacht menstruatieklachten. 

Voor PMS is een magnesium (voet)bad aan te raden. Het bad zorgt niet alleen voor ontspanning, maar ook voor een beter humeur en een betere nachtrust. Daarnaast kan door middel van magnesium olie op de borst zorgen voor minder borstspanningen. De olie kan rechtstreeks op de borst ingewreven worden en vervolgens 15 minuten laten intrekken.

[instagram-feed]
Chat openen
1
Stephanie | Next Level Beauty
Hi,
Hoe kan ik je helpen?