Telefoonnummer

06-57180691

Email

info@nextlevelbeauty.nl

Openings tijden

Ma & Di 9:15 - 13:30 | Do 9:15 - 19:00

Haren hebben een groeicyclus, zo ook de wimpers. Wij noemen dit de wimpergroei cyclus. Elke dag verlies je van nature 3 tot 5 wimpers per oog.  Gelukkig zijn we nooit helemaal wimperloos en eigenlijk merk je dus niet eens dat je elke dag wimpers kwijt raakt. Wel is het zo dat wanneer je een wimperlift behandeling hebt gehad of het op de duur gaat opvallen dat de gekrulde wimpers minder worden. Er zijn dan dus gekrulde wimpers uitgevallen en hiervoor zijn rechte nieuwe wimpers terug gegroeid. Tijd voor een nieuwe wimperlift dus!

Wimpers groeien in fases. Er zijn 3 fases, die de Anagene (groeifase), de Katagene (overgangsfase), en de telogene (rustfase) worden genoemd. Niet alle wimpers zitten in dezelfde fase. Dat zou ook niet kunnen, want dan zouden onze wimpers eens in de zoveel jaar in zijn geheel uitvallen en zouden we telkens eventjes helemaal wimper-loos zijn. De meeste wimpers zitten in de groeifase, zo rond de 90%. Richting de 10% zit over het algemeen in de telogene fase, waarbij het haar gaat uitvallen. 

De anagene (groei) fase: Gedurende de groeifase groeit het haar door een deling van haarcellen. Op elk willekeurig moment bevindt zich ongeveer 60- 80% van de haren in deze fase. Het is de langste fase in de haarcyclus en wordt vooral gekenmerkt door een intense activiteit van de haarwortel.

De katagene (overgang) fase: De overgangsfase duurt ongeveer 3 weken en is daarmee de kortste fase. Maar een klein deel van alle haarzakjes bevindt zich gelijktijdig in deze fase. Tijdens de overgangsfase krimpt het haarzakje en wordt het huidoppervlak dichtgetrokken. Het haar heeft zijn maximale lengte bereikt en groeit vanaf dan niet meer.

De telogene (rust) fase: De rustfase volgt direct aan de overgangsfase. Het is de laatste fase, waarna het oude haar door een nieuwe uitgestoten wordt. Daarmee begint een nieuwe cyclus.

wimpergroeicyclus

In tegenstelling tot hoofdhaar hebben wimpers en wenkbrauwen een zeer korte anagene fase van ongeveer 30-45 dagen. De korte duur van dit wimpergroei stadium verklaart waarom ze korter zijn dan het haar op het hoofd. Ongeveer 60-80% van de wimpers bevinden zich in deze fase.

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd, noch delen, noch de gehele tekst mag op enigerlei wijze worden gereproduceerd of worden verspreid zonder schriftelijke toestemming van Next Level Beauty. Next Level Beauty verbiedt de verspreiding van deze tekst op internet of in enige andere vorm. ©2021 Next Level Beauty / Stephanie Holt

[instagram-feed]
Chat openen
1
Stephanie | Next Level Beauty
Hi,
Hoe kan ik je helpen?