G-YSLHYJRWRB
Telefoonnummer

06-57180691

Email

info@nextlevelbeauty.nl

Openings tijden

Ma, Di & Do 9-14 uur

Tegenwoordig kun je over de hele wereld een wimperlift laten uitvoeren. Er worden geen permanentvloeistoffen meer gebruikt, maar er wordt gebruikt gemaakt van lotions die speciaal ontwikkeld zijn voor gebruik rond de ogen. Net zoals bij een permanentbehandeling bij de kapper, is de wimperlift ook een chemische behandeling. Zwavelverbindingen in wimperharen zijn verantwoordelijk voor de vorm van wimpers. Als je de vorm van de wimperharen wilt veranderen, dan moeten de zwavelverbindingenworden verbroken en opnieuw in een andere stand, de krul, worden gevormd. Elke wimper heeft meerdere zwavelverbindingen.

Bij een wimperlift gebruik je als eerst een lift lotion, wat een reducerende werking heeft door het middel Thioglycolzuur. Dit middel zorgt ervoor dat de wimpers zacht worden, opzwellen en zorgt er ook voor dat de haarschubben open gaan staan. Hierdoor kunnen de zwavelverbindingen in de wimper verbroken worden. De inwerktijd is per merk verschillend en het ligt er ook aan of je dunne of dikke wimpers moet behandelen. Hoe dikker de wimper, hoe langer je de lotions dient te laten zitten. Houd je hierbij wel altijd goed de tijd aan die in de gebruiksaanwijzing van het merk wordt aangegeven.

De gebroken zwavelverbindingenworden vervolgens hervormt door de neutralisatie van het Thioglycozuur. Dit gebeurt door middel van een oxiderend middel: de setting lotion, ook wel lotion twee genoemd. De setting lotion zorgt ervoor dat nieuwe zwavelverbindingen worden gevormd waardoor de wimpers in de krulstand zullen blijven staan. 

Bij sommige merken moet je na de setting lotion apart nog een voedende lotion of conditioner aanbrengen als verzorging van de wimpers. Elleebana heeft de voeding en/of conditioner al verwerkt in de lotions waardoor de wimpers al verzorgt worden tijdens de behandeling. Als de voeding en/of conditioner al in de lift lotion is verwerkt kun je de behandeling dus sneller uitvoeren omdat je dit dan niet als extra stap hoeft uit te voeren. Het liften en het neutraliserende proces vindt plaats terwijl de wimpers in de gewenste stand vast zitten op een siliconen schildje of een rod. Doordat de wimpers in krulstand liggen op de schildjes/ rods verander je de oriëntatie van de eiwitketens in de wimperharen. Hierdoor krijgen de wimpers een nieuwe vorm en richting.

Wimperlift schildjes en Rods

Het vastplakken van de schildjes/rods op de oogleden en wimpers gebeurt met een wateroplosbare lijm. De juiste keuze van het schildje of rod is noodzakelijk om een optimaal resultaat te krijgen. Ook is de plaatsing van de wimpers op het schildje of rod erg belangrijk. Alle wimpers  moeten netjes gespreid liggen en met de punten naar boven wijzen. Als de wimpers niet goed spreidt worden zal je imperfecties terug zien na de behandeling. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gekruiste wimpers, of aan wimpers met een knik erin.

Resultaten van een Lash Lift

Het resultaat van een wimperlift kan tot wel zes tot acht weken zichtbaar blijven. En soms wel tot 12 weken in uitzonderlijke gevallen. Het is namelijk helemaal afhankelijk van de wimpergroei cyclus van de klant. Wanneer je een wimperlift uitvoert en de klant zit net in het midden van haar wimpergroei cyclus, dan zal het resultaat minder lang zichtbaar zijn aangezien de gelifte wimpers dan eerder uitvallen en rechte wimpers weer terug groeien. Gemiddeld komen klanten terug voor een re-lift na zes weken, zodat de overgang of het verschil niet opvalt en zij op die manier dus altijd gekrulde wimpers zullen hebben. Leg dit proces goed uit aan de klant om teleurstellingen te voorkomen.

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd, noch delen, noch de gehele tekst mag op enigerlei wijze worden gereproduceerd of worden verspreid zonder schriftelijke toestemming van Next Level Beauty. Next Level Beauty verbiedt de verspreiding van deze tekst op internet of in enige andere vorm. ©2021 Next Level Beauty / Stephanie Holt