Telefoonnummer

06-57180691

Email

info@nextlevelbeauty.nl

Openings tijden

Ma & Di 9:15 - 13:30 | Do 9:15 - 19:00

Wimpers groeien uit de oogleden in een lengte van ongeveer 10 millimeter. Het aantal wimpers varieert van persoon tot persoon; gemiddeld hebben de meeste mensen ongeveer 100 tot 250 boven wimpers, en ongeveer 50-75 onder wimpers. Sommige mensen zijn gezegend met zeer dikke natuurlijke wimpers die in meerdere lagen en rijen boven elkaar liggen, terwijl anderen met zeer korte en dunne natuurlijke wimpers zijn geboren.

Tijdens dagelijkse reiniging, aanraking, make-up opdoen en slapen, is het normaal om ongeveer drie tot vijf natuurlijke wimpers per dag te verliezen. De groeicyclus van het haar is per persoon verschillend, dit is de reden waarom je verschillende re-lift of bijvul afspraken moet maken. Sommige moeten elke  zes weken terug komen, waar anderen acht of negen weken met hun lift doen.

Wimpers groeien in 3 verschillende fase’s. Wij noemen dit de wimpergroei cyclus.

  • ANAGENE FASE Dit is de fase waarin de wimpers actief groeien; uit elke follikel kunnen gedurende het leven veel haren groeien. Op elk moment bevindt ongeveer 40% van de follikels zich in de Anagene fase, zodat we niet al onze wimpers verliezen als de groeicyclus stopt.
  • CATAGENE FASE Gedurende deze fase stopt de wimper met groeien en krimpt het follikel, deze fase staat ook wel bekend als de transitiefase en kan 10 dagen tot 3 weken duren. De follikel wordt kleiner en maakt zich los van de dermale papillen. De basis van de haar beweegt zich vervolgens omhoog, richting het huidoppervlak.
  • TELOGENE FASE Dit is de rustfase voordat de wimper uitvalt en er een nieuwe wimper begint te groeien. Ongeveer 10 -15% van de wimpers op een ooglid bevindt zich in deze fase. Tijdens deze fase begint er een nieuwe haar te groeien uit de haarfollikel.

In de rui

Je verlies gemiddeld 3 tot 5 wimpers per oog per dag. Elke week verlies je dus zo een 20% van je wimpers. Gelukkig groeien hier direct nieuwe (baby) wimpers voor terug. De hoeveelheid wimpers die je verlies varieert ook per seizoen. In de lente en de herfst merken we vaak dat we meer wimpers verliezen dan normaal.

Waarschijnlijk zijn hormonen de oorzaak van de plotselinge toename in haarverlies. Onze haren staan namelijk onder invloed van voornamelijk geslachtshormonen. Zo zijn er hele duidelijke aanwijzingen dat testosteron een rol speelt bij haarverlies. Gedurende de seizoenen veranderen onze hormoonlevels constant. Uit één van de onderzoeken die uitgevoerd is bij mannen en vrouwen bleken de speekseltestosteronlevels op hun hoogst in de herfst en op hun laagst in de winter. Ook dat komt dus overeen met de herfstrui.

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd, noch delen, noch de gehele tekst mag op enigerlei wijze worden gereproduceerd of worden verspreid zonder schriftelijke toestemming van Next Level Beauty. Next Level Beauty verbiedt de verspreiding van deze tekst op internet of in enige andere vorm. ©2021 Next Level Beauty / Stephanie Holt

Andere interessante artikelen

Chat openen
1
Stephanie | Next Level Beauty
Hi,
Hoe kan ik je helpen?